2016. augusztus 8., hétfő

Jegesmaci torta

...epres joghurtos ízben, Botici 4. szülinapjára....mintha tegnap lett volna, hogy született és már a negyedik tortáját sütöttem. Hihetetlenül röpül az idő. Kérdeztem picikémet, hogy milyen tortár szeretne, és ahányszor beszéltünk róla, mindig mást mondott. Nem nagyon tudtunk dűlőre jutni, így én döntöttem...😋
 


Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
Fél cs. sütőpor

A krémhez:

4 dl epres joghurt
2 dl hulala
5 ek porcukor
1 cs. zselatin fix 

A tetejére:

2 dl hulala
Marcipán

Elkészítése:

 4 tojásból piskótát készítünk. Atojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, belisztezett félgömb formába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Amíg kihűl elkészítjük a krémet. A joghurtot egy tálba öntjük, belekanalazzuk a cukrot, majd a felvert hulalát, végül belekeverjük a zselatin fixet. 

A piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. A tetejét lekenjük felvert hulalával. Rátesszük az előzőleg elkészített marcipán maci szemeket, orrot, szájat és a nyelvet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése