2016. december 3., szombat

Gesztenyés alagút

A boszorkány máglya óta imádom a gesztenyés sütiket, így amint meghallottam ezt a receptet, már tudtam is, mi lesz a hétvégi desszertünk.....😀 Sütés nélkül, könnyen, gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.



Hozzávalók:

2 cs. gesztenye massza
50 g vaj
1 cs. vaniliás puding
4 ek cukor
3 dl tej
2 dl tejszín 
1 cs.zselatin fix
3 ek porcukor
12 db babapiskóta
Tej+ rum aroma

Tetejére:

10 dkg étcsoki
20 ml olaj

Elkészítése:

A pudingport a cukorral elkeverjük, kevés tejjel kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a pudingot hozzáöntve sűrűre főzzük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, hagyjunk rá bőven a szélére, hogy majd be tudjuk vele takarni a sütit. A gesztenyemasszát a vajjal robotgéppel elkeverjük, és belenyomkodjuk az őzgerinc formába.

A tejszínt habosra keverjük a porcukorral. Amikor már majdnem kemény, hozzáöntjük a zselatin fixet. A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk az időközben kihűlt pudinghoz. Ráöntjük a gesztenyére. A babapiskótákat rumaromás tejbe forgatjuk, majd rásorakoztatjuk a massza tetejére, végült ráhajtjuk a folpackot és hűtőben pihentetjünk 2-3 órát.

A hűtőből kivéve egy tálra borítjuk, és lekenjük a vízgős fölött felolvasztott olajos csokival. Ha megdermedt a csoki, szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése