2013. szeptember 11., szerda

Bounty szelet

Több, mint 10 éve bukkantam rá erre a receptre a világhálón, és mivel nagy rajongója vagyok e sütemény csoki változatának, kíváncsivá tett, és nem volt kérdés, megsütöm-e...azóta eltelt jó pár év, és ahogy a receptek gyűltek a kis füzetemben, úgy került egyre lejjebb ez a recept is...

Aztán, amikor a múlt héten megsütöttem a Raffaello szeletet, eszembe jutott, és előástam, ideje leporolni...:-) 

Hozzávalók:

8 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 cs. Vaniliás cukor
25 dkg kókuszreszelék
Kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsi kenéséhez

A krémhez:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs. Vaniliás cukor
5 tojás sárgája
10 dkg tortabevonó csokoládé

A tetejére:

Olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral és a vaniliás cukorral kemèny habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. /tepsi mérete 24x40 legyen/ 200 fokos sütőben zsemle színűre sütjük.

A krémhez a vajat, porcukrot, vaniliás cukrot a tojás sárgákkal kikeverjük. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, és langyosan belekeverjük a krémbe. Egyenletesen elosztjuk a krémet a tésztán. Olvasztott csokoládét csorgatunk rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése