2013. szeptember 28., szombat

Kakaós fonott

Eljött a szüret ideje, ami nálunk összefonódott ezzel a süteménnyel...nem tudom miért, de szinte csak ilyenkor sütjük...sajnos...pedig megérdemelné, hogy gyakrabban kerüljön terítékre, hiszen nagyon finom, cseppet sem kiszáradós fajta...na jó, nem is jellemző, hogy megérje a másnapot...a tárolásának gondolatával nagyon nem kell foglalkozni...:-) 

Hozzávalók:

60 dkg liszt
4 ek cukor
3 tojás sárgája
Csipet só
1 cs. élesztő
3 dl tej
10 dkg zsír

A krémhez:

1 margarin
25 dkg cukor
3 ek kakaó
1 tk fahéj

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával együtt jól kidolgozzuk. 9 gombócot formálunk belőle, hagyjuk őket egy fél órát kelni.

Addig kikeverjük a krémet. A margarint picit megolvasztjuk, és belekeverjük a krém többi hozzávalóját.

Amikor a gombócok megkeltek, egyenként vékony téglalapra sodorjuk őket, megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük.  Hármasával összefonjuk őket. Magasabb falú sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tetejét lekenjük tojással, majd egy fél óra pihentetés után 180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése