2013. szeptember 11., szerda

Kakaós kalács

Erről a kalácsról elsőként annyit mondanék, hogy csak akkor álljunk neki, ha van másfél óránk arra, hogy elkészítsük. Ma belefutottam én is...mindenféle közbejött...de azért elkészült így is.:-)

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 tojás sárgája
5 dkg porcukor
2,5dl tej
2 evőkanál étolaj
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
Fél csomag sütőpor
Csipet só

Töltelék:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó

Lekenéshez:

1 tojás
5 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:

A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, porcukorral, étolajjal, a tej többi részével és a sóval.
Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat habosra keverjük.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk őket. Lekenjük a csokis töltelékkel,és feltekerjük. 4 feltekert rudat kapunk, kettesével összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, és még fél órát kelesztjük.

Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.

Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal.


Ne vegyük ki rögtön a tepsiből a kalácsokat, hogy a kifolyt kakaó ráragadjon az aljára.

                                    

                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése