2013. szeptember 11., szerda

Répatorta

Nálunk mindenki nagyon szereti a sütit, így nincs olyan hét, hogy ne süssek sütit vagy tortát...sok kedvenc van, az egyik a répatorta. Sütöttem már a kislányom névnapjára az oviba, és amikor mentem érte, az a kép tárult elém, hogy a gyerekek a morzsákon veszekednek...:)

Elkészíteni is szeretem, hiszen az tart legtovább,amíg a répát lereszelem, nem kell mérleget használni, és pofon egyszerű...

Hozzávalók:

2 pohár liszt
2 pohár cukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
1 tk fahéj
1 pohár olaj 
4 egész tojás
3 pohár reszelt répa

margarin és zsemlemorzsa a sütőforma kikenéséhez
díszítéshez olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. 

Arra ügyeljünk, hogy a mérce (pohár, tk) ugyanaz legyen!

Egy koszorúformát kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük az alaposan összekevert masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb egy óra alatt készre sütjük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

                                   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése