2013. szeptember 11., szerda

Sárgabarackos karamella torta sütés nélkül


Elkezdtem hát nézegetni a recept gyűjteményemet, és megakadt a szemem egy karamellás tortán, ami szimpatikusnak tűnt. Elgondolkodtam, hogy állunk a hozzávalókkal, ami kicsit hiányos volt, így egy kicsi továbbfejlesztést igényelt...így sikerült...:-) 

Hozzávalók:

13 dkg háztartási keksz
7 dkg olvasztott margarin
1 kávéskanál rum aroma
Tej, amennyit felvesz

A krémhez:

360 ml Hulala
6 evőkanál cukor
150 ml víz
1 zacskó zselatin fix
15 db sárgabarack
3 evőkanál sárgabarack dzsem

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk az olvasztott margarinnal, rumaromával, szükség szerint hozzáönthetünk egy kis tejet, ha nem áll össze. Sütőpapírral bélelt 24 cm-s kapcsos tortaformbába nyomkodjuk. A sárgabarackot kimagozzuk, és körberakjuk vele a torta szélét.(2 kör lesz). Ha kész, betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a krém.

A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a vízzel. Amíg elolvad benne a cukor, felverjük a Hulalát, majd apránként keverhetve hozzáadjuk a felolvasztott karamellt. Végül belekeverjük a zselatin fixet.

Az így kapott habos krémet rákenjük a tortára, rákanalazzuk a sárgabarack dzsemet, majd villával márványozzuk. Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, hogy megdermedjen a krém.

Levesszük róla a karimát, tetszés szerint díszítjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése