2013. október 27., vasárnap

Lajcsi szelet

Nagymamámtól kaptam egy kis süteményes füzetecskét, ami csupa-csupa régi jó recepteket tartalmaz...azt lapizgatva bukkantam rá erre a csudafinom sütire.

Elég időigényes, tehat akkor álljunk neki, ha tenyleg ráérünk, de nem bonyolult...Igaz, ami igaz, egyfutásra nekem sem sikerült befejezni, mert nem volt itthon csoki...és el is kellett mennem délután, hazafelé jövet beugrottam a boltba érte, aztán, mire hazaértem, a kiscsalád már vagy a negyedét eltűntette, így csak fél adag csokiból készült az enyémre a máz...kisfiam, ahogy meglátta, majd' kiugrott az etetőszékből, kislányom reggelire is ezt kért, szóval viharos sikert aratott...:-) 

Hozzávalók:

A tésztához:

3 ek méz
3 ek kakaó
3 tojás
30 dkg cukor
8 dkg margarin
60 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

8 dl tej
1 cs.eper ízű pudingpor
1 cs.vanilia ízű pudingpor
1 cs.csokoládé ízű pudingpor
40 dkg margarin
40 dkg porcukor

A csokimázhoz:

20 dkg tejcsoki
1 dl olaj

Elkészítése:


A mézet, kakaót, tojást, porcukrot és a margarint gőz fölött 5 percig főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és összegyúrjuk. Kis időre betesszük a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, ne ragadjon annyira. 

Ez idő alatt elkészíthetjük a krémhez a pudingokat. A tejet három felé osztjuk, és hagyományos módon sűrű pudingokat főzünk belőle. Kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, és három felé osztjuk. Robotgéppel belekeverjük külön-külön a pudingokat.

A tésztát négy részre osztjuk, bőségesen lisztezett gyúródeszkán gáztepsi méretűre sodorjuk. Sütőpapírt teszünk egy felfordított tepsi tetejére és azon sütjük ki egyenként a négy lapot 200 fokos sütőben kb 5 perc alatt darabját.

Sütőből kivéve a tészta meg fog kemenyedni, nemmkell megijedni, majd megpuhul, és nagyon finom lesz...:-) 

Ha kihűltek a lapok, megkenjük a krémmel. 

Gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, és bevonjuk vele a süti tetejét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése