2013. október 13., vasárnap

Tejszínes citromtorta

A nagymamám szülinapjára készült ez a tejszínes citromtorta. Több okból is szeretem...az egyik, hogy nagyon könnyű, üdítő a krémje, a másik, hogy hihetetlenül gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom...a siker garantált vele, mellényúlni nem lehet...:-) 

Hozzávalók:

A piskótához:

2 tojás
2 ek cukor
2 ek liszt
1/2 cs.sütőpor

A krémhez:

5 dl 20%-os tejföl
5 dl tejszín/ én hulalát használtam/
2 db nagyobb citrom
130 g cukor
14 db babapiskóta
1,5 g zselatin

A díszítéshez:

Tejszínhab
Citrom
Citromfű levél
Olvasztott csoki

Elkészítése:


2 tojásból piskótát sütünk egy 26 cm átmérőjű tortaformában. Miután kihűlt, visszatesszük a tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.

A tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliás cukrot, és a citromok reszelt héját. Jól elkeverjük. 

A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikróban felforrósítjuk. Amikor visszahűlt langyosra, hozzákeverjük a citromos krémhez.

A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a krémhez keverjük, hogy a hab ne törjön össze.

Az így elkészült krémet megfelezzük. Egyik felét a piskótára kenjük. A krém tetejét kirakjuk babapiskótával, majd erre jön a krém második fele.


Fóliával lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt az idő alatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Levehetjük róla a tortaforma karimáját, és tejszínhabbal, citrommal, citromfű levelekkel, olvasztott csokival díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése