2013. december 15., vasárnap

Mézeskalács II.

Az idén már gyártottam egy adag mézeskalácsot....naná, hogy a végét járja, pedig még jó pár nap van karácsonyig...:-)  így hát nincs mese újat kell sütni.

Kezem közé akadt egy recept, amit egy közelben lévő cukrászdában használnak, arra gondoltam, megpróbálom ezúttal most ezt...rossz biztos nem lehet, ha cukrászok is ezzel dolgoznak...:-) 

Végeredmény...minden képzeletemet felülmúlta...valami óriási...nagyon-nagyon finom!!!

Hozzávalók:

25 dkg méz
5 dkg vaj
4 egész tojás
10 dkg porcukor
1 ek fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
70 dkg liszt
2 g szalakáli

Elkészítése:

A mézet a margarinnal meglangyosítjuk. A cukrot a tojással, a fahéjjal és a szegfűszeggel robotgéppel habosta keverjük, majd hozzáöntjük a margarinos langyos mézet. A szalakálit összekeverjük a liszttel és beledolgozzuk a folyékony masszába. 

A tésztát zacskóba tesszük, majd kb 1 órára a fagyasztóba tesszük ( vagy egy napra a hűtőbe)

Két folpack között gyúróseszkán kb 2 mm vastagságúra sodorjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

170 fokra előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük. 

Amikor kihűlt, olvasztott fehércsokival, dekorcukorral díszítjük.A fehércsoki vásárlásaval vigyázzunk, nem mindegyik olvasztható meg, belefutottam többször is, többek között ma is...:-( a lila tehenes fehér csokit vettem, mondván, hogy az biztos jó lesz...és nem....nem olvad fel, úgyhogy ez a mai díszítés nem igazán sikerült, viszont a Boci fehércsokija nagyon jó...










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése