2014. február 16., vasárnap

Piskótatekercs

Megint egy vasárnap....és mert nem múlhat el vasárnap süti nélkül, sütni kell...igen ám, de meglehetősen ötlettelen voltam ma, igy aztán maradtam egy egyszerű piskótatekercsnél egy kis csokimázzal megturbózva...

Nagyon nagyon egyszerű desszert és annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni...:-)



Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
Fél cs. sütőpor
1 ek kakaó

A krémhez:

1 cs. puncs ízű pudingpor
3 ek cukor
3 dl tej
Fél kockamargarin
1 tk rum aroma

A díszítéshez:

10 dkg csoki
50 ml étolaj
Dekorcukor
Pár szem konyakmeggy

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Amíg a robotgép dolgozik, a lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a kakaót. Amikor jó habos a tojás, óvatosan apránként belekeverjük a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, szépen elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Még forrón vizes konyharuhára borítjuk, majd konyharuhával burkolva feltekerjük. Kitekerjük és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet...

A pudingport elkeverjük a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még forrón belekeverjük a margarint. Amíg hűl, öt percenként keverünk rajta egyet-egyet. Amikor már hideg, rákenjük a piskótára és feltekerjük.

A tetejére gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a piskóta tetejére. Így utólag belegondolva lehet, hogy elég lett volna a csokimáz fele is...no, de majd legközelebb...:-)

Dekorcukorral, konyakmeggyel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése