2014. február 25., kedd

Toffifee pohárkrém

Már megint nem volt itthon semmi desszert ebéd utánra...és ha nincs, nagyon tud hiányozni...így hát arra gondoltam, amíg a gyerekek tízóraiznak, gyorsan összedobok valami nagyon gyorsat.:-) 

A Toffifee nagyon piszkálja a fantáziámat már egy ideje, és komolyabb terveim is lesznek majd vele, de egyelőre beértem egy pohárdesszerttel is...:-) 

Hozzávalók:

7 dl tej
8 ek cukor
3 ek búzadara
1 cs.vaniliás puding
30 g étcsokoládé
50 g vaj
5-6 szem dió
4 db Toffifee

Elkészítése:

2 dl tejet felforralunk, belekeverjük a búzadarát és 2 ek cukrot.( ïzlés szerint lehet több is). Sűrűre főzzük, majd elosztjuk a poharakba.

A maradék fél liter tejet és az egy zacskó pudingot elfelezzük.Először a karamellás krémet készítjük el. A puding egyik felét elkeverjük 2 ek cukorral, és felöntjük fél dl tejjel. Csomómentesre keverjük. 2 ek cukrot karamellizálunk, majd felöntjük a maradék 2 dl tejjel. Amikor felolvadt a karamell és forr, belekeverjük a cukorral elkevert tejes pudingot. Sűrűre főzzük. Még forrón belekeverünk 25 g vajat. Belekanalazzuk a poharakba.

A puding másik felét elkeverjük 2 ek cukorral és fél dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét. Amikor forr, belekeverjük a pudingot, majd még forrón a vajat, végül a poharakba kanalazzuk.

Mindegyik pohárnak a tetejét tört pörkölt dióval, és egy Toffifee-vel díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése