2014. április 21., hétfő

After eight torta

Nagymamám születésnapjára készítettem ezt a tortát, mivel ő csoki rajongó, így adta magát a csokitorta, de valami különlegesebbet szerettem volna...a receptet én találtam ki, még hetekkel ezelőtt, erre az alkalomra szántam...:-)


Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
2 ek víz
2 ek olaj

Kétszer ennyi mennyiségre lesz szükségünk, mert kettő tortalapot sütünk.

A krémhez:

2 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg mascarpone
1 tk menta kivonat
3 kocka étcsoki darabokra törve

A tetejére:

5 dkg étcsoki
25 ml olaj

A díszítéshez:


2 doboz Midnight Mints desszert
2 m selyemszalag
Menta levél

Elkészítése:

A tojást a cukorral habosra keverjük, a szélénél belecsurgatjuk a vizet és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Két lapot sütünk belőle.

A krémhez a pudingot összekeverjük a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingot, sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, robotgéppel belekeverjük a margarint, majd óvatosan elkeverjük benne a mascarponét, végül a menta kivonatot és a csoki darabkákat.

Mindkét tortalapot félbe vágjuk. A krémet három rétegbe kenjük rá, az se baj, ha úgy gazdálkodunk vele, hogy utána még marad annyi, hogy vékonyan az oldalát is lekenjük, hogy a csokilapok odatapadjanak.

A torta tetejét csokimázat készítünk, ehhez a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát.

Az oldalát Midnight Mints szeletekkel burkoljuk, ez szakasztott olyan, mint az After Eight, csak jóval kedvezőbb árfekvésű, Pennyben kapható. Szalaggal átkötjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése