Kaptam olaszországból egy üveg olajos aszalt paradicsomot és azon agyaltam, mit csináljak belőle? De aztán nem volt kérdés, hogy először kenyérbe fogom belecsempészni, ezt már úgyis olyan régen ki akartam próbálni...
Hozzávalók:
50 dkg bajor parasztkenyér lisztkeverék
320 ml langyos víz
Pár db aszalt paradicsom felkockázva
Pár db aszalt paradicsom felkockázva
Elkészítése:
A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és az aszalt paradicsom kockákat és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.
Egy ovális kosárkába konyharuhát teszünk, (már ha nincs kéznél kelesztőkosár) belisztezzük és ebben kelesztjük duplájára egy óra alatt a megformázott veknit.
45 perc pihenő után a sütőt 250 fokra kapcsoljuk. Amíg felfűt, a kenyeret lisztezett deszkára ( sütőlapátra) borítjuk, pengével bevágjuk.
45 perc pihenő után a sütőt 250 fokra kapcsoljuk. Amíg felfűt, a kenyeret lisztezett deszkára ( sütőlapátra) borítjuk, pengével bevágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése