2016. február 21., vasárnap

Puncskocka citrommázzal

Egyik nagy kedvencem a sok közül a puncskocka, csak a mázhoz szükséges fondant elkészítését nem tudtam még elsajátítani, így most arra gondoltam, citrommázzal teszem különlegessé. Kellemesen savanykás ízével, olyan sikert aratott, hogy a gyerekek ebéd után csak úgy kapkodták a tálcáról. Még mami is, aki amúgy nem is szereti a puncskockát...illetve nem szerette, amíg ezt nem kóstolta...😜



Hozzávalók:

A tésztához:




A krémhez:

A kisült piskóta fele
2 ek kakaó
10 dkg cukor
Kis üveg rum aroma
Kis üveg lekvár fele

A mázhoz:

30 dkg porcukor
1 citrom leve
1,5 ek víz
0,5 ek piros ételfesték

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótát a fentiek szerint. Az elkészült és kihűlt tészta felét egy tálba tesszük,  ebből lesz a krémes töltelék...hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk.Szaftosnak kell lennie, hogy ne legyen száraz a sütink.

A megmaradt piskótát ketté vágjuk, az aljára tesszük a szaftos tölteléket, egyenletesen elegyengetjük,majd rátesszük a másik piskótalapot.

Elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével és a többi hozzávalóval együtt robotgéppel 15 percig keverjük. Befedjük vele a süti tetejét. 5 perc múlva felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése