2016. március 15., kedd

Eclair szelet

Ebbe a sütibe is a facebookon botlottam bele, és némi változtatással mai desszertnek össze is dobtam...egyszerű, gyors és nagyon finom.😊



Hozzávalók:

1 cs.vajas keksz (450 g)
2 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
8 dl tej
10 dkg vaj
2 dl habtejszín 
2 ek vaniliás cukor
10 dkg tejcsoki
30 ml étolaj

Elkészítése:

A pudingot a cukorral elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint. Lehűtjük. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt. Félkemény állapotában hozzáadjuk a vaniliás cukrot. Óvatosan összekeverjük a pudingos krémmel.

Egy közepes tepsi méretű jénai alját kirakjuk vajas keksszel. Rákenjük a krém felét. Erre jön még egy réteg keksz, majd a krém másik fele, végül még egy réteg keksz.

A csokit kockákra törjük, és az olajjal együtt megolvasztjuk. Egyenletesen rákenjük a keksz tetejére. 
Pihentetjük pár órát, hogy a keksz megpuhuljon. Utána szeletelhető.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése