2016. május 2., hétfő

Krémtúró torta erdei gyümölccsel

....ami a párom születésnapjára készült. Kérdeztem tőle, hogy milyen tortát szeretne, és ő túrótortát mondott. Most is valami különlegeset szerettem volna, így nem értem be egy egyszerű túrótortával, továbbgondoltam, és ez lett belőle.





Hozzávalók:

A piskótához:

2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg holland kakaó
1 kk sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz

24 cm átmérőjű kapcsos tortaformában 2 adagot sütünk belőle.

A krémtúróhoz:

2 tojás sárgája
16 dkg cukor
2 ek főzős vaniliás pudingpor
3 dl tej
50 dkg túró
2 ek vaniliás cukor

A pudinghoz:

1 cs. vaniliás pudingpor
3 ek cukor
3 dl tej
2 dkg margarin

Az erdei gyümölcsös zseléhez:

Fél cs. fagyasztott erdei gyümölcs
Fél cs. vaniliás puding
4 ek cukor
Szükség esetén, ha nem elég zselés, 1 cs. zselatin fix

Díszítéshez:

Roletti
Csokiforgács
Menta
Erdei gyümölcs

Elkészítése:


Robotgéppel habosra keverjük a tojást a cukorral, majt az oldalánál belecsurgatjuk az olajat és a vizet. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval alaposan elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. 2 adagot készítünk belőle. Amíg hűl, elkészítjük a zselét.

Egy lábosba öntjük a fagyasztott gyümölcsöt, szükség esetén minimális vizet öntünk alá.houuáadjuk a pudingport ès alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a megeresztett leve sűrűsödni kezd, ekkor belekanalazzuk a cukrot, elkeverjük, majd lehűtjük. Ha kihűlt és folyósabb, mehet bele a zselatin fix.

A krémtúróhoz a tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és egy lőttyintésnyi tejet. A maradèk tejet a vaniliás cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos masszát. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A már kihűlt masszába belekeverjük az áttört túrót és bot,ixerrel pépesítjük.

Megfőzzük a pudingot, még forrón belekeverjük a margarint, lehűtjük, majd a krémtúróba keverjük.

Mindkét tortalapot félbe vágjuk. Az alsó lapra kenjük a krémtúró 1/3-át. Erre tesszük a 2. tortalapot, amire a gyümölcszselé jön. Erre kerül a 3.tortalap, majd a megmaradt krémtúró fele, és végül az utolsó piskóta. A megmaradt krémmel bevonjuk a tortát, az oldalát csokiforgáccsal, a tetejét rolettivel, gyümölccsel és friss mentalevéllel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése