2016. december 11., vasárnap

Trüffel golyók

Közeleg a karácsony, és úgy érzem, icipicit el vagyok maradva a készülődésben.  Anyukám receptes könyvében évek óta ott lapul ez a recept, amit egy szőrólapról menekített meg, de valahogy még sosem készítettük el. Most, amolyan ünnepek előtti főpróbaként összedobtam. Mit mondjak? 5 perc alatt kész....igaz, egy éjszakát pihennie kell gombócolás előtt, de ahogy kihűlt, kiskanállal megkóstoltuk, és alig tudtunk leállni vele.




Hozzávalók:

200 g tejcsoki
100 g vaj
70 g 30%_os tejszín
50 g cukor
2 ek brandy ( ennek hiányában én pálinkát használtam)
1 tk rum aroma
30 g kakaópor a hemergetéshez

Elkészítése:

A tejszínt, vajat és a cukrot egy edénybe öntjük. Állandó kevergetés mellett közepes lángon melegítjük, amíg a cukor és a vaj elolvad. Ezután levesszük a tűzről, beleöntjük a darabokra tört csokit, a pálinkát és a rum aromát.folyamatosan kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad.

Megvárjuk, amíg kihűl, majd letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Másnap egy tálkába szitáljuk a kakaót, kivesszük a hűtőből, két kiskanállal gombócokat formázunk belőle, majd beleforgatjuk a kakaóporba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése